.

.
  • .
    Stay
.
LEEG
Total: €0,00
.

Gsm-Alarm

Gsm-Alarm

Wat is een GSM Alarmsysteem?

Een GSM alarmsysteem is een alarmsysteem dat beschikt over de mogelijkheid om u via het mobiele netwerk te waarschuwen in geval van alarm. Doormiddel van een prepaid simkaart kan het alarmpaneel u een SMS versturen of bellen in geval van alarm of stroomuitval. Tevens kunt u het GSM alarmsysteem instellen via SMS berichten of door gebruik van de gratis app voor Android of iOS. Dus waar u ook bent, u heeft altijd volledige controle over uw GSM Alarmsysteem.

Hoe werkt een GSM Alarmsysteem?

U kunt het alarmsysteem op de door u gewenste plek installeren. Als een van de sensoren (deur/raam of bewegingssensor) geactiveerd wordt, zal het GSM Alarmsysteem afgaan en de voorgeprogrammeerde telefoon nummers zullen een SMS ontvangen of gebeld worden. Het GSM Alarmsysteem kan tot 5 telefoon nummers voorprogrammeren wat u genoeg mogelijkheden geeft om buren/kennissen in de buurt toe te voegen, zodat je zeker weet dat er altijd iemand in de buurt is die snel kan onderzoeken in geval van alarm.

GSM Alarmsysteem componenten

Alarmpaneel

Het alarm paneel is de centrale van het GSM alarmsysteem. Het alarm paneel ontvangt de signalen van alle sensoren en mocht een van de sensoren geactiveerd worden, dan zal een signaal naar het alarmpaneel verstuurd worden waarna deze de sirene in werking zal stellen. Vervolgens zal het alarmpaneel de voorgeprogrammeerde telefoon nummers waarschuwen doormiddel van een SMS of telefoontje.

Bij HomeAlarm hebben we 2 verschillende alarmpanelen, voor onze BASIC en PRO producten. Bij BASIC heeft het alarmpaneel geen ingebouwd bedienings paneel en gaat de gehele installatie en bediening via de afstandsbediening, de gratis app voor Android of iOS, of via het draadloze bedieningspaneel (optioneel). Bij het PRO alarmpaneel is er een ingebouwd bedieningspaneel waardoor de installatie, regelingen etc allemaal gedaan kunnen worden vanaf het paneel. Natuurlijk is ook de PRO te bedienen via de gratis app voor Android of iOS.

Al onze alarmpanelen hebben ook de mogelijkheid om alleen bepaalde 'zones' in te schakelen. Bijvoorbeeld alleen de deuren en ramen, en niet de bewegingssensor. Hierdoor kunt u ook als u thuis bent het alarm inschakelen zonder dat het alarm geactiveerd word.

Deur/Raam Sensor

De deur en raam sensoren zijn er om uw ramen en deuren te beveiligen tegen inbrekers. De sensoren werken met magnestische strips, die het alarmpaneel een signaal sturen wanneer het magnestische veld doorbroken word (openen van deur of raam). De sensoren bestaan uit 2 onderdelen; waarvan 1 op het raam of deur geplaatst wordt, en de andere op het raam-frame of deurpost. Indien een raam of deur wordt geopend ten tijde van een ingeschakeld alarm, dan zal het alarmpaneel de sirene in werken stellen en de voorgeprogammeerde telefoon nummers zullen worden gewaarschuwd doormiddel van SMS of telefoon.

Bewegingssensor

De bewegingssensoren van HomeAlarm hebben een horizontaal zicht van 100 graden, verticaal 50 graden, en kunnen in een diepte van 8 meter bewegingen detecteren. Dit is vaak meer dan voldoende om een ruimte te beveiligen.
Mocht de bewegingssensor ingeschakelt zijn, er vind beweging plaats binnen het zichtveld, dan zal de bewegingssensor een signaal sturen naar het alarmpaneel waarna deze het alarm zal activeren en de voorgeprogammeerde telefoonnummers waarschuwen doormiddel van SMS of telefoon.

Bij HomeAlarm bieden we ook de optie voor diervriendelijke bewegingssensoren. Deze zijn zo ingesteld dat ze bewegingen lager op de grond negeren, waardoor uw huisdier vrij rond kan lopen zonder dat het alarm geactiveerd word.

.